Онлајн обука ученика треће и четврте године на Универзитету Метрополитен на тему “Развој игара” (14-18.3.2021.)

Рачунарске игре, познатије и као видео игре, представљају један од најпопуларнијих видова забаве, али и битан аспект разних обука и едукације. Због тога, развој игара захтева примену озбиљних софтвера и ангажовање великог броја стручњака за развој игара.

Како је наш регион у топ 5 најперспективнијих региона за развој гејминг индустрије у будућности, нашим ученицима треће и четврте године обезбедили смо прилику да похађају онлајн обуку на Метрополитен универзитету, једином Универзитету у Србији који нуди образовање у развоју софтвера за рачунарске игре. 

Током петодневне онлајн обуке, наши ученици су упознати са основама примене алата, поступцима развоја и евалуације игара. Поред циља да се схвате фундаментални принципи на којима се заснивају рачунарске игре, висококвалификовани предавачи су говорили и о примени технологије израде видео игара у апликацијама које нису само за забаву.

Уколико се ученик одлучи за даље школовање у овој веома перспективној области, овом обуком је стекао добру основу за своје даље кораке, те смо веома поносни на ову сарадњу са Универзитетом Метрополитен где ће, не сумњамо, наши ученици остварити веома успешну будућност!