Средња техничка школа „Михајло Пупин“ – школа будућности


Питање које нам у последње време све већи број  будућих средњошколаца и њихових родитеља врло често поставља јесте управо ово: „Зашто баш Средња техничка школа 'Михајло Пупин'?“ Потрудићемо се да дамо исцрпан и свеобухватан одговор.

Средња техничка школа „Михајло Пупин“ је прави избор и школа будућности, и то из више разлога. Настава је на нивоу приватних часова, јер се теоријска и практична настава одржавају у малим групама, те су професори све време максимално посвећени сваком ученику понаособ. Сви они припадају високообразованим кадровима и имају дугогодишње искуство, како у свом домену, тако и у просвети. Поред тога што поседују неопходна знања, без којих се не би могло ни говорити о високом нивоу образовања самих њихових ученика, изврсни су педагози, што значи да на прикладан начин преносе иста на знатижељне ученике, уздижићи се до нивоа детета. Неретко кроз шалу, једноставне примере и помоћу презентација преносе знања која се са лакоћом усвајају. Притом, настава се одржава у најсавременијим кабинетима, опремљеним свим потребним средствима, како би теоретско знање одмах могло бити примењено и у потпуности јасно.

Ове школске године заживео је смер ЕЛЕКТРОТЕХНИЧАР МУЛТИМЕДИЈА, чији су ученици ангажовани и у одржавању школских рачунара. Након што успешно изврше задатак, уз сугестије и несебичну подршку ментора, осећају се и те како успешно. Тада су нарочито поносни на себе, а ми, као њихови професори, још више се поносимо њима. Са усхићењем коментаришу чињеницу - ако већ на првој години могу обављати овако одговорне задатке, шта ли ће тек знати поправити, урадити и својим визијама створити до краја школовања... Они не користе интернет више само у тренуцима доколице, проводећи време на популарним друштвеним мрежама, већ се активно баве и спецификацијом рачунара, размишљају о унапређењу система, о креирању нових програма... И све то је тек почетак. Пред ученицима наше школе су многобројни изазови, којима ће се до краја школовања активно и са задовљством бавити.

Неизмерно нам је драго што смо им ослонац и подршка, ментори и најбољи пријатељи, а изнад свега, што заједно чинимо тим који дели успехе, подстичући њихов интелектуални развој и машту, која је свакој креативној младој особи кључан фактор за епохални успех у будућем послу.

Сви су изгледи да ће наша  техничка школа, која се налази у самом центру града, на Тргу Николе Пашића 7, ове године бити богатија за још неколико одељења. Већ се радујемо упису нових изванредних умова и једва чекамо да се упознамо!

Драги наши будући IT стручњаци, добро нам дошли!
Адреса:
Трг Николе Пашића бр.7
Београд
Телефон:
011/3398-283
E-пошта: stsmihajlopupin@yahoo.com