Srednja tehnička škola „Mihajlo Pupin“ – škola budućnosti


Pitanje koje nam u poslednje vreme sve veći broj  budućih srednjoškolaca i njihovih roditelja vrlo često postavlja jeste upravo ovo: „Zašto baš Srednja tehnička škola 'Mihajlo Pupin'?“ Potrudićemo se da damo iscrpan i sveobuhvatan odgovor.

Srednja tehnička škola „Mihajlo Pupin“ je pravi izbor i škola budućnosti, i to iz više razloga. Nastava je na nivou privatnih časova, jer se teorijska i praktična nastava održavaju u malim grupama, te su profesori sve vreme maksimalno posvećeni svakom učeniku ponaosob. Svi oni pripadaju visokoobrazovanim kadrovima i imaju dugogodišnje iskustvo, kako u svom domenu, tako i u prosveti. Pored toga što poseduju neophodna znanja, bez kojih se ne bi moglo ni govoriti o visokom nivou obrazovanja samih njihovih učenika, izvrsni su pedagozi, što znači da na prikladan način prenose ista na znatiželjne učenike, uzdižići se do nivoa deteta. Neretko kroz šalu, jednostavne primere i pomoću prezentacija prenose znanja koja se sa lakoćom usvajaju. Pritom, nastava se održava u najsavremenijim kabinetima, opremljenim svim potrebnim sredstvima, kako bi teoretsko znanje odmah moglo biti primenjeno i u potpunosti jasno.

Ove školske godine zaživeo je smer ELEKTROTEHNIČAR MULTIMEDIJA, čiji su učenici angažovani i u održavanju školskih računara. Nakon što uspešno izvrše zadatak, uz sugestije i nesebičnu podršku mentora, osećaju se i te kako uspešno. Tada su naročito ponosni na sebe, a mi, kao njihovi profesori, još više se ponosimo njima. Sa ushićenjem komentarišu činjenicu - ako već na prvoj godini mogu obavljati ovako odgovorne zadatke, šta li će tek znati popraviti, uraditi i svojim vizijama stvoriti do kraja školovanja... Oni ne koriste internet više samo u trenucima dokolice, provodeći vreme na popularnim društvenim mrežama, već se aktivno bave i specifikacijom računara, razmišljaju o unapređenju sistema, o kreiranju novih programa... I sve to je tek početak. Pred učenicima naše škole su mnogobrojni izazovi, kojima će se do kraja školovanja aktivno i sa zadovljstvom baviti.

Neizmerno nam je drago što smo im oslonac i podrška, mentori i najbolji prijatelji, a iznad svega, što zajedno činimo tim koji deli uspehe, podstičući njihov intelektualni razvoj i maštu, koja je svakoj kreativnoj mladoj osobi ključan faktor za epohalni uspeh u budućem poslu.

Svi su izgledi da će naša  tehnička škola, koja se nalazi u samom centru grada, na Trgu Nikole Pašića 7, ove godine biti bogatija za još nekoliko odeljenja. Već se radujemo upisu novih izvanrednih umova i jedva čekamo da se upoznamo!

Dragi naši budući IT stručnjaci, dobro nam došli!

Adresa:
Trg Nikole Pašića br.7
Beograd
Telefon:
011/3398-283
E-mail: stsmihajlopupin@yahoo.com